Συνάντηση στο γραφείο του Παύλου Γερουλάνου για ενημέρωση των θετικών επιπτώσεων της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην κοινωνία.

#face2face – θέμα: Τουρισμός & Airbnb

Η πόλη μας μπορεί να γίνει τόπος ζωής για τους κατοίκους, τόπος δημιουργίας για τα παιδιά μας, ιδανικός προορισμός για τους επισκέπτες.Για να το πετύχουμε, όμως, οφείλουμε να βάλουμε κανόνες.Για την εξέλιξη του φαινομένου Airbnb, τη συμβολή του στην τοπική οικονομία αλλά και τη σωστή ρύθμισή του, συζητήσαμε με εκπροσώπους κατοίκων της Αθήνας αλλά και του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού.Δουλεύουμε για μια πόλη φιλική στους επισκέπτες αλλά, πρωτίστως, στους κατοίκους της. Συναντιόμαστε, συζητάμε, συνδιαμορφώνουμε. Για την Αθήνα που σχεδιάζουμε μαζί. #AthinaEisaiEsy #face2face

Gepostet von Παύλος Γερουλάνος am Mittwoch, 27. Februar 2019

Σε κλίμα συνεργασίας ολοκληρώθηκε η συνάντηση του  Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων  Παύλο Γερουλάνο και εκπροσώπων των κατοίκων από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας.

Ο κ.Ζαφειρίου μάλιστα, Πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων στη Μακρυγιάννη-Ακρόπολη και μέλος της πρωτοβουλίας Πλάκας, τόνισε πώς το φλέγον ζήτημα στις γειτονιές συνεχίζεται να είναι τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα και όχι η βραχυχρόνια μίσθωση. Αντιθέτως τόνισε πώς η βραχυχρόνια μίσθωση βοήθησε να αναπτυχθούν οι γειτονιές, να αξιοποιηθούν αρκετά από τα άδεια ακίνητα με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ,χωρίς όμως εξαλειφθεί το πρόβλημα των παρατημένων ακινήτων. Συμπλήρωσε πώς τώρα πια υπάρχουν τα χρήματα για να πληρώνουν τα κοινόχρηστα οι ιδιοκτήτες και να διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση οι πολυκατοικίες.

Η πρόεδρος του συλλόγου Δήμα Θεοδώρα τόνισε πώς το φαινόμενο του υπερτουρισμού  που αντιμετωπίζουν άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, όπου και μπήκαν περιορισμοί, δεν μπορεί να ισχύσει για την Αθήνα αφού η δραστηριότητα είναι σε εξέλιξη και μάλιστα υπάρχουν αρκετά ακόμη ακίνητα που είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν, αυτή τη φορά όχι από ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά από τους δημόσιους φορείς οι οποίοι θα ήταν καλό να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα ώστε να επιταχυνθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Άλλωστε υπάρχει έτοιμη μελέτη για την αξιοποίηση των παρατημένων ακινήτων, αρκεί να μπει σε εφαρμογή.

Ο Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού είναι πρόθυμος να συζητήσει με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη βραχυχρόνια μίσθωση, να ενημερώσει τη Πολιτεία και να συζητήσει τα οφέλη αλλά και τα προβλήματα που τυχόν προκύπτουν από αυτή τη δραστηριότητα, ώστε να δημιουργηθεί ένας γόνιμος διάλογος και να υπάρχει συνεργασία για να παρθούν αποφάσεις που θα είναι προς το συμφέρον όλης της κοινωνίας.